10.15.2008

Lektion i nollåtta-hyffs!

Välkomna kära barn!
Ikväll ska vi lära oss hur man beter sig på tunnelbana, pendeltåg och bussar i stockholmstrafiken!
Det första du måste tänka på är själva påstigningen... När du ska kliva ombord på tunnelbanan eller pendeltåget är det MYCKET viktigt att du ställer dig mitt framför dörrarna och väntar. Det är viktigt att du står fast på din punkt och INTE flyttar dig när människorna ska av tåget . Du ska vara så mycket i vägen det bara går, det underlättar för alla.
En annan sak ni måste lära er om ni ska åka buss i stockholm är att om du åker själv, alltid sätta dig på yttersta sätet och placera din väska på sätet innanför dig. Du behöver absolut inte bry dig om att flytta på dig bara för att det blir fullt med folk på bussen, de kan gott stå. Du vill ju inte riskera att bli tvungen att sitta BREDVID någon du inte känner.
Där vill jag även klämma in den gyllene regeln för alla nollåttor....
Du tittar aldrig, aldrig, ALDRIG under några omständigheter PÅ någon när du åker med lokaltrafiken. Strängt förbjudet och kan i vissa fall straffas med döden! Undvik alltså detta!
Och skulle du nu mot förmodan (gud förbjude) råka kolla på någon, gör då ditt yttersta för att undvika ögonkontakt och vänd GENAST bort blicken!
Ett tips är att stirra ut genom de svarta fönstrena eller läsa reklamskyltarna om och om igen.... Sen är det bara att hoppas på att tiden går fort och att du snart är framme vid din slutstation så du kan få vara ifred.

Lär er nu detta utantill så garanterar jag att ni kommer klara er alldeles utmärkt i trafiken och ingen kommer lägga märke till er.

Godnatt!

No comments: